Kropserapeutisk samtale

Kropsterapeutisk samtale – Beskrivelse

En Kropsterapeutisk samtale foregår enten over telefonen, på messenger, eller i vores klinik. Og samtalen varer 45 til 60 minutter – første gang dog altid 60 minutter.

Samtalen indledes normalt med en kort afklaring af hvordan du har det, hvilke overordnede og/eller specifikke emner, vi skal fokusere på, samt om der er nogle særlige hensyn, vi skal tage højde for.

Herefter kan samtalen tage flere retninger. Som udgangspunkt arbejder vi med flere “spor” i samtalen, som normalt vil overlappe hinanden:

 • Det mentale: vi taler rundt om emnet fra forskellige perspektiver for at øge din forståelse for emnet, og måske finde nye måder at forholde dig til din situation på.
 • Det psykiske: gennem indfølende samtale støtter vi dig i at kontakte tilstande og følelser, som det kan være svært at mærke eller at rumme på egen hånd. Hensigten med den psykiske samtale er en gradvis større integration af svære oplevelser og følelser.
 • Det fysisk/energetiske: her fokuserer vi især på dine sansninger igennem kroppen – og bruger dem til at bearbejde og forløse evt. spændinger og blokeringer, eller til at øge kontakten til udvalgte områder eller tilstande. Ind imellem bruger vi også en klassisk guidet “kropsscanning” til at øge din kontakt og centrering indad.
 • Visualisering: ved hjælp af din forestillingsevne bruger billeder og billedsprog til at arbejde kreativt med de emner, som er dukket op i samtalen. Et eksempel herpå kan være visualiseringer af et “Indre barn” eller “indre fysisk/psykisk rum”, som støtte til at forløse eller integrere indre spændingstilstande.

Til sidst i samtalen afrunder vi med at samle trådene fra de spor, vi har fulgt. Og giver dig evt. nogle øvelser, som du med fordel kan bruge derhjemme, til at støtte din egen proces.

Rammer for en kropsterapeutisk samtale

De rette rammer er afgørende for, at samtalen bliver så givende for dig som mulig.

Tid

Vi anbefaler at du afsætter lidt ekstra tid (20-30 min.) både før og efter den kropsterapeutiske samtale. Dette giver dig ro til både at indstille dig på at åbne op, og tid til at lande bagefter, inden du skal videre.

Omgivelser og teknik

Finder samtalen sted på vores klinik står vi naturligvis for de fysiske rammer. Men hvis vi mødes over skype/messenger/telefonen, er der nogle ting, du med fordel selv kan gøre inden vi ringer dig op.

 • Internet + telefon! Hvis internet forbindelsen pludselig smutter, kan vi stadig nå hinanden via telefonen.
 • Sørg for at du ikke kan blive forstyrret af hverken telefoner, børn, arbejde eller andet…
 • Sid behageligt – gerne med både rygstøtte og så dine fødder nemt kan nå underlaget.
 • Det er normalt at svede/fryse under en dyb terapeutisk samtale, så hav gerne et tæppe eller lignende.
 • Papir og pen (helst ikke Ipad/bærbar, da det gør det sværere for os at bevare tæt kontakt).
 • Glas med vand eller the (ikke kaffe, da stimulanser hæmmer den terapeutiske del at samtalen).
 • Evt. liggeunderlag – dette giver os ekstra mulighed for at guide dig imens du ligger ned.

Eventuelle efterreaktioner

Ind imellem vil du kunne opleve bivirkninger som træthed og humørsvingninger. Enkelte får også forbigående fysiske symptomer som kvalme, svimmelhed eller hovedpine.

Hvis du får efterreaktioner, er du altid velkommen til at skrive til os og anmode om en kort afklarende telefonsamtale. Evt. vil vi så anbefale en hurtig efterfølgende kropsterapeutisk samtale som opfølgning.

Book Kropsterapeutisk samtale

Kontakt os på mail. Så vender vi tilbage til dig for at aftale en tid. Skriv både din mailadresse og dit mobil nummer.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.