Tantra kursus

Tantrisk selvudvikling mod større helhed

Søger du efter tantra kursus?
Tantra
har en særlig plads i vores kursusprogram. På et tantrakursus bliver selvudvikling ført sammen med kærlig kontakt og udveksling med andre. I første omgang primært din partner (eller din “drømmepartner”, hvis du er enlig).  Men på sigt kan tantraen åbne op for dybere forståelse, kontakt og udveksling i alle dine kærlighedsrelationer: forældre, børn, venner. Og videre herfra til hele din omverden. Vi kalder det Tantrisk selvudvikling.

Men handler moderne tantra ikke mest om det private og lystfyldte syd for navlen? 

Jo, Tantraen tilbyder mange dejlige veje til at udforske og udvikle kærlighedsrummet og den erotiske kontakt mellem to partnere – også hos os. Men vi stopper ikke her. For tantra er “All inclusive” og har utroligt meget andet at tilbyde udover det erotiske. På et Tantrakursus hos os kommer du derfor i berøring med hele seks naturligt medfødte urkræfter:

  • Vores dybe overlevelsesinstinkter
  • Vores drift til at parre os og få børn
  • Hele vores emotionelle liv og indre billedverden
  • Hjertets kærlighedsevne
  • Vores kreativitet inklusiv sindets evige strøm af tanker
  • Og vores bevidstheds evne til at vide af verden og os selv i den

Ønsker du at høre mere om tantra kursus er du velkommen til at kontakte os. Er du blevet nysgerrig, så læs mere her om vores tantra kursus introweekend og fordybelsesweekend.

Tantrisk selvudvikling

For mange mennesker er selvudvikling noget, de gør hos en terapeut, på kurser (for eksempel et Tantrakursus), eller de går til selvudvikling om onsdagen. Nogen laver endda yoga eller mediterer 30-45 minutter hver dag! Men 30-45 min. dagligt er stadig en relativ lille del af døgnets 24 timer, hvis kroppen og sindets vaner kører på autopilot de resterende 20-23 timer, er det tæt på umuligt at arbejde sig ud af grundigt indøvede vaner.

Her er tantraen helt genialt for os moderne mennesker: Den gør nemlig dagliglivet med alle rutinerne til en mulighed for mere nærvær: Midt i opvasken: husk sidste gang du følte nydelse og glæde ved kontakt med din partner. Eller i en bilkø på motorvejen: mærk dit åndedræt imens det uden anstrengelse veksler naturligt mellem sammentrækning og udvidelse – fokus og afspænding.

Tantra og energi

Vil man opdage noget, skabe noget eller ændre noget, så kræves der energi. Der skal energi til at være lysvågen og nærværende, og energi til at tænke og handle. For os moderne mennesker kan dette godt være en udfordring. For vores kalender er ofte allerede fyldt med ting, der kræver vores energi og opmærksomhed.

I perioder med reelt overskud bruger vi også hurtigt overskuddet: det er forår og energien stiger. NU skal det drivhus bygges! Eller vægten skal ned. Eller vi bliver forelskede – har seksualitet – og slutter af med at udløse. Hver gang er det energi, der bliver udløst og dermed brugt.

Her tilbyder tantraen veje til at opbygge energi, som ikke med det samme bruges igen. Det er helt banalt: Har du seksualitet, så prøv ind imellem ikke at udløse. I praksis kan det dog være sværere. På et Tantrakursus lærer vi dig derfor, hvordan du kan opbygge energi uden uhenstigtsmæssige bivirkninger – og uden at gå på kompromis med det spontane og lystfyldte i samværet.

Princippet om ikke at udløse gælder i virkeligheden i alle livets aspekter. Man kan f.eks. prøve kortvarigt at slippe sindsstrømmens “udløsning” i endeløse tankerækker (det er bl.a. det mindfullness handler om).

Men da seksualitet ofte giver en hurtig og stejl energiopbygning – nok til at kickstarte skabelsen af et nyt menneske – er det et fantastisk sted at starte med at udforske, hvad ikke udløst energi rummer af potentiale.

Dine seks medfødte urkræfter

Gå på opdagelse i boksene herunder, hvor vi uddyber, hvordan tantraen forholder sig til vores seks medfødte superkræfter.

Eller læs om vores Tantra kurser her: Tantra – Introweekend og Tantra – Fordybelse.

Overlevelsesinstinkter

Instinkter og kærlighed

Vores instinkter er især de dybe overlevelseskræfter, som vi har tilfælles med de fleste andre dyr på planeten. De kræfter er dermed den store ressource, der ligger i vores medfødte drift for at overleve og formere os – både som individ og som art.

Når vi i tantraen udforsker det instinktive, nærmer vi os derfor også de upersonlige og hjerteløse dele af os selv. Derfor gør vi meget ud af at møde det instinktive med både vågenhed, hjerte og humor.

I vækstcentertantraen omtales det instinktive ofte som “Det sorte niveau”. Her er vores forskelle som fysiske køn særligt tydelige. Men samtidigt er vi på forunderlig og balanceret vis også fuldstændig lige. Her er ikke nogen potentiel opdeling i bøddel og offer. Men blot to stærke og indbyrdes forbundne kræfters dans om og med hinanden.

Hjertets mulighed

Hjertets muligheder

Her skriver vi snart om nogle af de store gaver et hjerte tilbyder sit menneske: f.eks. oplevelsen af at give og modtage kærlighed, og af at føle empati, taknemmelighed, tillid og medfølelse.

Så kig endelig forbi igen senere…

Polaritet og spænding

Tiltrækning og frastødning – Polariteternes dans

Denne del af tantraen udforsker spændingsforholdet mellem to parter: typisk en “han” eller “hun”, men i virkeligheden mellem alle former for modpoler.

Vi vil udforske konsekvenserne af at være kønnede væsener på flere planer. Og mærke hvilke dybe ressourcer henholdsvis det ene og det andet fysiske køn er skabt af og trækker på.

Undervejs vil vi også prøve at “skifte” køn, for at få en dybere indsigt i, hvordan “det andet køn” oplever sig selv i verden og i mødet med andre.

OBS! Denne del af tantraen henvender sig også til homoseksuelle, transkønnede og andre, som ikke føler sig helt “hjemme” i den klassiske kønsopdeling. Perspektivet er, at vi alle gennem den erotiske fascination af en anden, kender til spændingen mellem to forskellige poler. Vi tiltrækkes fx af det, som endnu ikke er fuldt udfoldet i os selv.

Perspektivet er, at vi dybest set alle rummer begge køn og kan udfolde dem i varierende grad afhængig af både lægning og individuelle valg. Og at det, at udforske de forskellige poler i os selv og i samspillet med en partner, øger mulighederne for gensidig forståelse, samspil og fredelig sameksistens alle køn imellem.

Tankernes strøm

Om sindets strøm

Her skriver vi snart om den enorme kraft – og også udfordringer, som følger med vores evne til at tænke, fortolke, associere, og have meninger og overbevisninger.

Så kig endelig forbi igen senere…

Emotionernes ild

Emotionernes ild

Denne del af tantraen handler om alle de emotioner, fantasier og dramaer, der ofte har det med at løbe afsted med os – både i meget af vores vågne tid – og også i drømme.

Stærke følelser gemmer også på stærke kræfter. Og dermed på et stort og ofte ikke fuldt udnyttet potentiale. Desuden har alle de følelser, som vi ikke er så begejstrede for og dermed forsøger at holde lidt på afstand, det med at snige sig ind af bagdøren, køre rundt med os og udspille sig som gentagne dramaer, der søger forløsning i både opspænding og udladninger.

Derfor vil vi gradvist udfordre nogle af de lidt svære følelser og invitere dem op til dans – både alene og i samspil med vores partner. Dog hele tiden med respekt for, at der kan ligge terapeutisk stof, som endnu ikke er klar til at blive leget med i denne form.

Vi vil også arbejde med metoder til at “rumme” følelser hos os selv og hinanden, og til potentielt at transformere følelserne til energi eller endda nydelse.

Vågenhed og vidnet

Vågenhed, opmærksomhed og vidnet

Er jeg vågen? På hvilke områder er jeg vågen? Og hvor sover jeg?

Her skriver vi snart mere om tantraens syn på – og tilgang til vores evne til at være vågne og bevidste, og endda selvbevidste. Så kig endelig forbi igen senere…

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.