Kropsterapi i Midtjylland nær Silkeborg

Kropsterapi er helhedsorienteret behandling

Har du brug for kropsterapi nær Silkeborg? Så kan vi hjælpe dig. Kropsterapi bruges af mange til at afhjælpe både akutte og kroniske problemer og symptomer. Men vi arbejder også med de bagvedliggende årsager. Undervejs hjælper vi dig til at bruge og udvikle dine dybere potentialer. Derved kan dine problemer, smerter eller sygdom blive en mulighed for personlig udvikling og vækst

Det fysiske

Kropsterapi består af specielle pulserende massageteknikker og ledbevægelser, der har kraftig indvirkning på kroppens blod- og lymfekredsløb, samt på alle kroppens væv (muskler, organer, nerver, sener og knogler). Behandlingen er derfor helt unik til at aktiverer kroppens selvhelbredende egenskaber.

Det psykiske og mentale

Den fysiske behandling har i sig selv stor indvirkning på både følelser og tanker. Men herudover inddrages det psykiske og mentale også i samtale med klienten både før og under behandlingen.

Effekten af behandling kombineret med samtale er for mange overraskende kraftfuld: Når kroppen er “varmet op” og der derpå skabes fysisk kontakt til et følsomt sted på kroppen, så kan et ord, et åbent spørgsmål eller et øjebliks pause aktivere store følelser, der har ligget gemt i kroppen. I sådanne situationer er vi derfor også omhyggelige med at samle op og “lande” klienten igen.

Ønsker du kropsterapi nær Silkeborg, så er du velkommen til at kontakte os.

Beskrivelse af en kropsterapeutisk behandling

Samtale

Første gang du kommer til behandling, indleder vi normalt med en kort samtale. Her kan du fortælle, hvordan du har det, og om der er nogen særlige problemer eller emner, du synes er væsentlige at få fortalt. Ofte samtaler vi også under behandlingen – både for at blive klogere på, hvordan vi kan hjælpe dig. Og som en del af selve behandlingen.

Behandlingen

For at behandlingen bliver så god som mulig, er det bedst, at du ligger afklædt i trusser/ underbukser. Hvis du ønsker det, kan du beholde undertrøje eller BH på. Til at starte med ligger du på ryggen med et tæppe over dig.

Selve behandlingen kan variere meget fra gang til gang. Ofte vil den dog indeholde pulserende massage og mobiliserende led-bevægelser af det meste af kroppen, fokus på dit åndedræt, uddybende samtale, samt specielt udvalgte teknikker til at imødekomme din aktuelle situation.

Cirka halvvejs i behandlingen vender du rundt på maven, så vi kan behandle din bagside. Indimellem afrundes kropsterapien med en ledfrigørelse af din ryg, lænd og nakke.

Psykisk / Fysisk / Mentalt

I løbet af behandlingen vil du ofte opleve, at vi arbejder med det psykiske og mentale, såvel som dit fysiske liv. Det er fordi, at din psykiske tilstand og din tanker og overbevisninger ofte hænger sammen med problemer i det fysiske – og selvfølgelig også omvendt. Indimellem inddrager vi også decideret samtaleterapi.

Energiarbejde

Energiarbejde eller ”healing” kan i samspil med de øvrige behandlingsteknikker have meget positiv og kraftfuld effekt. Derfor bruger vi også healing i vores behandlinger. Healingsteknikkerne kan varierer fra blid og rolig berøring til mere kraftfuld og dynamisk behandling.

Reaktioner under behandlingen

Mange har en oplevelse af, at det gælder om at slappe så meget af som muligt under behandlingen. Det er normalt også rigtigt. Men nogen gange kan det være en stor genvej til afspænding, at kroppen får lov at reagere undervejs – fx med opspænding, sitren og små rystelser, eller endda lidt større bevægelser eller kramper.

På samme måde er det også naturligt at du kan få lyst til at sukke, tale, grine, eller græde undervejs. Bevægelser og udtryk er dog ikke et mål i sig selv. De kan bedst ses som ventiler, og som veje til dybere kontakt med dig selv. Vigtigst er selvfølgelig at du føler dig tryg og mødt gennem hele behandlingen.

Varighed

En kropsterapi behandling varer omtrent 60 minutter – men tiden kan varierer lidt fra gang til gang.

Resultater

Normalt føles et fantastisk velvære efter en behandling både fysisk og psykisk. Klienter beretter ofte, at de føler sig mere afslappede, centrerede, nærværende og levende.

Eventuelle bivirkninger

Indimellem vil du dog også kunne opleve bivirkninger som træthed, svimmelhed, lettere ømhed og humørsvingninger. Enkelte får også forbigående udrensningssymptomer som af kvalme, hovedpine, udslæt, eller ildelugtende urin eller afføring. Udrensningssymptomer kan normalt mildnes ved at drikke rigeligt med vand 2-3 dage.

Blå mærker forekommer meget sjældent, men hvis bindevævet er meget dårligt kan det ske, at en klient får et blåt mærke, som dog hurtigt vil forsvinde og ikke give nogen mén.

Hvis du får en efterreaktion på behandlingen, er du altid velkommen til at skrive til os og anmode om en kort afklarende telefonsamtale. En gang imellem vil vi så anbefale en hurtig efterfølgende behandling som opfølgning.

3 gode spørgsmål og svar om kropsterapi

1. Hvem kan have glæde af kropsterapi?

Kropsterapi har hjulpet vores klienter med blandt andet:

  • Muskel- og Ledsmerter i ryg, nakke, skuldre, knæ osv.
  • Hovedpine, migræne, piskesmæld
  • Gigt og Fordøjelsesproblemer
  • Håndtering af livskriser
  • Udbrændthed
  • Stress og Angst
  • Supplement til psykoterapi og anden terapi
  • Selvudvikling

Herudover er der mange, der bruger kropsterapi til at vedligeholde krop, psyke og sind – de kommer typisk til “servicetjek” på klinikken 4-8 gange årligt.

Læs udtalelser fra nogen af dem, vi har hjulpet her

2. Er kropsterapi det samme som Body-sds?

Begrebet “kropsterapi” dækker over en bred vifte af behandlingsformer. Men i Danmark er ordet kropsterapi især blevet kendt som fællesbetegnelse for en behandlingsform, hvor hele kroppen inddrages i hver enkelt behandling. Og hvor både det fysiske, psykiske og mentale inddrages.

Hvor kommer det fra?

Denne form for kropsterapi har sit afsæt i det danske behandlings- og træningssystem Body Self Development´s System (forkortet Body-sds). De senere år har kropsterapien knopskudt med mere end en håndfuld lignende systemer, der alle i større eller mindre grad tager udgangspunkt i den samme behandlingsform: Bl.a. Manu Vision, Body All Mind og Totum.

Kropsterapeutisk træning / Grundtræning

Som supplement til kropsterapien er der udviklet flere kraftfulde træningsformer, som alle tager udgangspunkt i kropsterapiens helhedsorienterede forståelse af kroppen.

Træningen kan derfor benyttes som “selvbehandling”, samt eller som supplement under et behandlingsforløb.

Kropsterapeutisk træning er dog også super effektiv kropstræning hvis du bare vil i god form, eller som supplement til anden træning og fysisk aktivitet.

Læs mere om vores træning her

3. Hvordan virker kropsterapi egentlig?

Det fysiske

Kropsterapi består grundlæggende af specielle pulserende massageteknikker og ledbevægelser, der har kraftig indvirkning på kroppens blod- og lymfekredsløb, samt på alle kroppens væv (muskler, organer, nerver, sener og knogler). Behandlingen er derfor helt unik til at aktiverer kroppens selvhelbredende egenskaber.

Hele kroppen

Selvom du kun har symptomer ét sted i kroppen, så kan vi med garanti også finde spændinger eller ubalancer andre steder. Ligesom med barduner på et telt: strammer du en bardun i det ene hjørne, så påvirkes også alle de andre barduner. Derfor vil du også opleve, at vi inddrager hele din krop i næsten hver eneste behandling.

Og grundighed tager tid. Det er årsagen til, at vi sætter 60 minutter af til hver behandling, og derfor også at vi ligger i den lidt dyre ende af skalaen.

til gengæld er det vores (og rigtig mange klienters) erfaring, at det virker: helhed og grundighed giver større sansynlighed for, at behandlingen hjælper dig, samt at effekten holder længere.

Det psykiske og mentale

Den fysiske behandling har i sig selv stor indvirkning på både følelser og tanker. Men herudover inddrages det psykiske og mentale også i samtale med klienten både før og under behandlingen.

Effekten af behandling kombineret med samtale er for mange overraskende kraftfuld: Når kroppen er “varmet op” og der derpå skabes fysisk kontakt til et følsomt sted på kroppen, så kan et ord, et åbent spørgsmål eller et øjebliks pause aktivere store følelser, der har ligget gemt i kroppen. I sådanne situationer er vi derfor også omhyggelige med at samle op og “lande” klienten igen.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.